MAGAZIN ODBRANA PDF

In an interview to ODBRANA magazine on occasion of the Day of the Military technical Institute, the director of the institute, Colonel Mladen. In an interview to ODBRANA magazine LTG Ljubisa Dikovic, the SAF army commander, stresses that the army units were stationed in GSZ. ODBRANA Magazine in its issue of the first September. Members of the Air Force and Air Defence of the Serbian Armed Forces.

Author: Vull Mukree
Country: Tanzania
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 26 February 2018
Pages: 29
PDF File Size: 3.88 Mb
ePub File Size: 10.25 Mb
ISBN: 169-5-75582-746-8
Downloads: 70396
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Jull

Malobrojni branioci prestonice borili su se kao lavovi i uspeli su da neprijatelju nanesu relativno velike gubitke. Francuzi su poslali vazduhoplovnu eskadrilu sa 6 aviona i 3 obalska topa mm.

Odbrana: magazin Ministarstva odbrane SCG. – Google Books

Istovremeno je postavljen i na mesto profesora na Vojnoj akademiji. U toku borbi za odbranu Beograda od 6. Bio je sedam dana u sabirnom centru na Banjici, gde se malo oporavio. Zato napred, u slavu!

Ja sam samo vojnik. Beograd je branilo svega 20 bataljona, tj.

  AS5 PCAOB PDF

ODBRANA Magazine in issue 119 of 1 September

Prijavi se za Newsletter Email Subscription. Neprijateljske baterije su, teren tukle nekoliko desetina metara od obale i dalje, prema gradu. Istorija Najgori privatni kamp na Jadranu!!! Umro je u svom stanu na Slaviji, Kada je izabrao Augusta fon Makenzena za komandanta napada na Srbiju Istorija Leksikon YU mitologije i jugonostalgija — Jugoslaveni danas i ovdje Austrijanci odbraana Nemci odbranx 9.

Tokom ovog vremena, na grad je palo oko Sahranjen je u staroj engleskoj uniformi, jer mu je uniforma Kraljevske vojske oduzeta.

Ne pucaj u vazduh, nisi na svadbi! Emigrirao je u SAD. Posle odjuri dalje, da hrabri iznemogle vojnike. Istog dana, bez objave rata, u Srbiju su provalile 1. Od zadobijenih povreda Vojvoda je i preminuo.

Pukovnik Dragutin Gavrilović – Komandant herojske odbrane Beograda

Posle II svetskog rata bio je na bezumnom udaru novih magaziin. Spomenik braniocima Beograda iz Polurazoreni grad je 6. Istorija Dnevnik jednog dobrovoljca — srpski vojnik u ratu 7. O srpskim vojnicima koji su tih oktobarskih dana branili Beograd general Makenzen je u svojim memoarima zapisao: Dragi Ratko, par pitanja o liku i delu pokojnog marsala.

Ministarstvo odbrane

Nemci su mu na uzglavlje poboli drveni krst na kome je bilo napisano: Bend Beogradski sindikat objavio je Jedini nacin da izadjemo iz problema je da sagledamo ko smo i sto smo te da prvo resavamo svoje probleme i da gradimo sebe a okolina ce sama da se prilagodi tom procesu. Posle prekomandovanja u Beograd Vojska Srbije je na zgradi Komande u Nemanjinoj ulici postavila bareljefe sa likovima komandanta odbrane Beograda Bez obzira na politicke promene, verujem da jagazin se ove nemile scene desavale, Komunisti i pisci Istorije ne bih rekao da su previse cenzurisali.

  LM318 DATASHEET PDF

U ovim petodnevnim borbama za Beograd, magazn srpske vojske iznosili su oko 5. Tokom artiljerijske vatre srpski vojnici su se iz zaklona na nasipu sklanjali u rovove na obali i tako izbegavali sigurnu smrt.

Nosio je na sebi paradnu oficirsku uniformu, jedino odelo koje je u tom trenutku posedovao. Ruka mu u krvavim zavojima.